Щеплення цуценятам пекінесу

Щеплення цуценятам пекінесу показано вже з 2-х місяців. До цього вони не повинні контактувати з іншими тваринами (крім свого посліду, зрозуміло), бувати на вулиці, небезпека також таять у собі брудне взуття та дверні килимки, на яких можуть бути патогенні збудники. Після першого щеплення цуценятам пекінесу , другий призначається через 3 або 4 тижні, а третій - на рік. Далі за планом пікінесу прищеплюють щороку в ті самі терміни.      

Які щеплення цуценятам пекінесу підійдуть? Це Нобівак, Еурікан чи Дурамун . Вони мають м'яку і, водночас, надійну дію. Також їх переваги – це:       

· Висока якість, яка залежить від вихідного матеріалу, середовищ на яких його вирощували, технологій виробничого процесу         

· Забезпечують хороший тривалий імунітет         

· Відсутність побічних проявів (не в останню чергу залежить від вибору консервантів при виготовленні препарату)           

· безпечні         

Вони дають набутий імунітет від найпоширеніших і особливо небезпечних для собак, а два з них для людини вірозів:

· лептоспіроз         

· Ентерита         

· гепатит А         

· Парвовіруса         

· сказу         

Крім того, всі вони дозволені та прийняті в більшості країн світу, тобто після їх проведення власник може безперешкодно відвідувати з вихованцем практично будь-яку державу.

Що ще потрібно зробити, щоб щеплення щенятам пекінесу пройшли вдало? Необхідна дегельмінтизація та обробка шкіри та вовни від бліх та кліщів. Зараз не виникне жодних проблем із вибором таких коштів, їх достатньо і можна знайти у більшості спеціалізованих аптек. Тому що, якщо на тварині паразитують комахи, тобто глисти. Ці заходи проводяться будь-якої пори року і не залежать від сезону.    

У день вакцинації вимірюють температуру тіла, ретельно оглядають цуценя, щоб переконатися, що він клінічно здоровий і готовий до неї. Якщо все гаразд, то процедуру проводять. Протягом наступних 7-10 днів необхідно виключити купання, переохолодження, прогулянки, переїзди, зміну корму, надання лікарських препаратів, добавок без відома лікаря. Виявивши, хоча це може траплятися вкрай рідко, будь-які загрозливі симптоми – переривчасте дихання, синюшність слизових оболонок, жар, блювання відразу ж звертайтеся за допомогою фахівця.

Щеплення щенятам пекінесу ,  їх назви, серію, номер, дати заносяться до паспорта, документ необхідний при проходженні митного огляду, участі у виставці, розведенні. Відповідні записи має право робити ветеринарний лікар лікарні, в якій було проведено вакцинацію.   

Читайте також


Переваги вакцини Duramun max для цуценят та собак

Вакцина Duramun max для цуценят та собак користується заслуженою популярністю у ветеринарів та власників тварин. Виробником цієї вакцини є американська фірма Форт Додж. Купити ва...

Як працює Кілтікс нашийник?

У багатьох країнах світу знають та цінують якість продукції компанії Байєр, найбільшого виробника фармацевтичної та ветеринарної продукції у Німеччині. Компанія випускає величезний асортимент ветери...

  1. Статті
  2. Щеплення цуценятам пекінесу