Кормові добавки та премікси для бройлерів

Як правильно використовувати кормові добавки та премікси для бройлерів


При промисловому вирощуванні бройлерів велике значення мають новітні технології у виробництві кормів. Повноцінні поживні речовини, що становлять раціон годівлі, забезпечують швидке зростання, посилюють імунітет. Добавки в кормах мають рослинне, мінеральне та тваринне походження. Вони значно оптимізують травлення бройлерів, покращуючи цим процеси обміну речовин. Згодом у міру зростання та розвитку ці птахи стають все більш вимогливими до харчування, а також змісту, оскільки особливості імунітету не дозволяють їм успішно, ефективно протистояти різним захворюванням. Відповідно, вирішити проблеми зростання, підвищення опірності їх організму можна лише за допомогою повноцінного корму, що містить добавки та премікси.

Курячий раціон складається здебільшого із зерна різних злакових культур, яке необхідно збагачувати вітамінами, ферментними препаратами, мікроелементами, амінокислотами, антиоксидантами. Всі ці речовини, що становлять харчові добавки, додаються всередину базової основи, яка при домашньому вмісті птиці може складатися з висівок, подрібненої пшениці, м'ясо-кісткового борошна, шкаралупи, крейди, кормових дріжджів.

Таким чином премікси – це однорідна суміш підібраних біологічно активних речовин. Ці добавки поєднуються з кормами у співвідношенні 1х100. При виборі таких складових враховується відсутність токсичності для птахів, їхня доступність для бройлерів. Вітамінні, мінеральні, білкові, лікувальні добавки використовують у разі потреби у випадках. Склад преміксів, їх рецепти постійно вдосконалюються завдяки новим науковим досягненням. Завдяки таким інгредієнтам у раціоні покращується травлення, стабілізується обмін речовин, відбувається правильне формування внутрішніх органів.

 

Багате вітамінами збалансоване годування птахів є основою успішного вирощування бройлерів на м'ясо.


Усередині невеликого фермерського господарства раціон зазвичай складається самостійно. Існує два підходи вирощування птахів:

  1. При першому варіанті основу раціону складають комбікорми, що містять збалансований набір мінеральних, вітамінних добавок. Такий спосіб забезпечує простоту під час годування, а також швидкий результат зростання птиці. Не потрібно варити, готувати мішанки, купувати премікси та додаткові добавки. Істотний недолік становить лише задоволена висока вартість комбікорму.
  2. Годування здійснюється на основі сухих або вологих мішанок на основі подрібнених зернових, овочевих добавок з городу, харчових відходів, кормових добавок і преміксів.

Корм для бройлерів повинен містити такі компоненти:

 

  • подрібнене зерно різних зернових, кукурудзи, гороху;
  • рибне і м'ясо-кісткове борошно;
  • дріжджі;
  • макухи із соняшника, а також сої;
  • кормовий жир, трав'яне борошно;
  • черепашку, яєчну шкаралупу, крейду.


Другий варіант вирощування дозволяє значно заощадити. А швидкість зростання бройлерів можна підвищити з допомогою використання кормових добавок, преміксів. Купити в Україні такі засоби найкраще через інтернет на сайті компанії ветеринарна аптека 33 корови. Наші фахівці дадуть відповіді на будь-які питання, допоможуть зробити правильний вибір. Після покупки забезпечується швидка доставка зручним для замовника способом. Наші ціни дозволять значно заощадити, підтвердивши вигоди другого підходу до вирощування бройлерів. Використання різноманітних добавок, а також преміксів швидко забезпечить позитивний результат, який радуватиме фермерів, які розводять бройлерів.

Читайте також


Препарати заліза для с/г тварин

Купити препарати заліза Здоровий зростаючий організм потребує інтенсивних обмінних процесів, які забезпечують активність, рухливість, динамічний кровообіг, насичення киснем усіх тканин та органів. За...

Стимулятори росту для кролів

Вже давно відомі засоби для швидкого та ефективного зростання кролів і багато хто застосовують їх у своїх господарствах. Це може бути так званий харчовий стимулятор росту для кролів. На ринку збуту в...

  1. Статті
  2. Кормові добавки та премікси для бройлерів