Щипці для постановки вушних бирок, принцип дії та зручність застосування.

Почнемо взагалі з того, для чого потрібні бирки, які, власне, і закріплюються на вухах сільськогосподарських тварин, використовуючи застосування Щипців. Постановка бірок (біркування) - це необхідна система обліку зростання, розвитку та чисельності поголів'я продуктивних тварин. Тому для ефективного господарювання для створення стрункої та зручної системи обліку, особливо племінних тварин, для цього Вам і знадобиться застосування Щипців для постановки вушних бирок .

 

 

Застосування Щипців для постановки вушних бірок не єдиний метод обліку тварин, але в даний час саме біркування худоби набуває все більшого поширення. Тому є кілька пояснень.

По-перше, застосування Щипців для постановки вушних бірок – це найзручніший і найнадійніший спосіб мічення тварин. Чому? Сам процес проходить дуже швидко і максимально зручно для людини, яка безпосередньо биркує тварину.

 

 

По-друге, застосування Щипців для постановки вушних бирок спосіб, так би мовити, гуманний по відношенню до самих тварин. Біркування, практично, безболісно і чудово переноситься сільськогосподарськими тваринами будь-якого виду.

 

 

По-третє, закріплена таким чином бирка має властивість надійно і міцно утримуватися у вусі і не губитися. Це забезпечується вивіреною системою кріплення Щипців, механізм яких точно підігнаний для закріплення бірок відразу з обох боків вушної поверхні.

 

 

По-четверте, пронумерована таким чином тварина, що називається, видно здалеку, тобто сама бирка і номер на ній завжди добре проглядається на відстані, і немає жодної необхідності близько підходити до тварини, а тим більше фіксувати її, щоб розглянути номерні. знаки.

 

 

По-п'яте, застосування Щипців для постановки вушних бирок – це дуже точний метод строго обліку тварин. Тут мається на увазі, що в порівнянні з деякими іншими методами нанесення нумерації, такими як вищипування або татуювання на вухах великої рогатої худоби, номерні знаки з часом залишаються чіткими і легко читабельними.

 

 

І ще одна перевага, застосування Щипців для постановки вушних бірок відмінно підходить всім видам та групам тварин сільськогосподарського напряму, для яких, власне, біркування та розраховано. Тобто, можна купити Щипці для постановки вушних бирок в одиничному екземплярі, а для різних видів тварин просто купити необхідні саме для них комплекти вушних бирок. А це буде вигідно, якщо Ви, наприклад, займаєтеся розведенням не тільки свиней, а й розведенням великої рогатої худоби. І, зрозуміло, необхідно буде чітко знати саме місце проколу на вусі, яке у різних тварин трохи відрізнятиметься за місцем розташування на вушній раковині.

 

 

Яких тварин обов'язково необхідно биркувати, особливо в середніх та великих тваринницьких господарствах? Постановка вушної бирки застосовується для великої та дрібної рогатої худоби, а це корови, бики, кози та вівці, а також біркування проводиться для свиней, причому біркування підлягають тварини різного віку, починаючи вже з перших днів життя.

 

 

Про самі бирки можна сказати, що вони відрізняються за формою, розміром, кольором, а також бірки можуть бути вже промарковані або з чистою поверхнею . Для чистих бірок передбачається використання спеціальних маркерів, за допомогою яких наноситься напис. Таким чином, власник сам має можливість обрати застосування тих бірок, яких будуть найбільш підходящими та зручними для його системи обліку тварин у своєму господарстві.

 

 

Як бачите, саме застосування Щипців для постановки вушних бирок гранично просте та зручне, і має явні переваги перед іншими способами обов'язкового обліку тварин. Залишається лише додати, що купити Щипці для постановки вушних бірок, як і купити бірки під ці щипці, краще в перевіреному місці, що користується Вашою довірою. Це буде гарантією якості найнеобхіднішого інструменту, а також гарантує якість матеріалу, з якого виготовлені бирки. Бажаємо Вам вдалої покупки та успішної роботи, в якій застосування Щипців для постановки вушних бирок завжди буде швидким, легким та зручним для Вас.

Читайте також


Своєчасне застосування Вакдерм!

Не сумніваємося, що хоча б один раз кожен із Вас, шановні читачі, чув такі назви, як мікроспорія та трихофітія. Насправді це назва небезпечних зооантропонозів. Зооантропонози – це велика група з...

Увага Дирофіляріоз! А значить Стронгхолд!

З кожним роком, на жаль, збільшується кількість хворих на дирофіляріоз тварин, котів і собак. За своєю суттю дирофіляріоз підступне захворювання, яке без лікування, як багатьом, напевно, відомо, підто...

  1. Статті
  2. Щипці для постановки вушних бирок, принцип дії та зручність застосування.