Сорбент Антитоксин у ветеринарії

 
 
Будь-яка наука розвивається по спіралі, і медицина – не виняток. Стають популярними одні методи лікування, потім їхня популярність падає, але відкриваються нові аспекти в старому методі.

 

 Лікар зі спринцівкою був героєм італійської та французької комедії сотні років тому, безперечною залишилася користь як очисної, послаблюючої, так і лікарських мікроклізм, це хороший рефлекторний спосіб збити високу температуру. Чи доводилося вам ставити клізму, чи ставили її вам? Незабутнє враження. Великої радості не відчувають обидва учасники процедури, хоча донедавна не було іншого способу видалити не тільки токсини зі шлунково-кишкового тракту, але й змити слиз із хвороботворними бактеріями зі стінок кишечника. 

 

Але наукова думка та фармакологія розвивалися, і з'явилися ідеї введення внутрішньо препаратів, здатних пов'язувати токсини. Толчене вугілля застосовувалося на Русі в народній медицині, Спочатку активоване вугілля знайшов застосування в протигазах, потім - як антидот, що використовується при різних інтоксикаціях. Потім почали використовувати інші ентеросорбенти, а розвиток нафтохімії та ядерної енергетики звернув увагу хіміків на цеоліти.

 

Лікарські препарати та посудомийні машини, водоочисні прилади та вакуумні насоси, в акваріумістиці та як наповнювач котячого туалету, кормова добавка для тварин і птахів, що нормалізує обмін речовин та заповнює дефіцит мінералів – це лише деякі зі способів застосування цеолітів.

 

Ще в школі на уроках анатомії ми дізналися, що шлунково-кишковий тракт – одна з систем виділення організму, поряд з сечовивідною, дихальною і шкірою. Тому будь-яке інфекційне, та й деякі не інфекційні захворювання теж потребують посиленого виведення токсинів з організму. А ентеросорбенти (цеоліти у тому числі) – хороша нам допомога у цьому.

 

 Хто намагався застосовувати ентеросорбенти при ГРЗ, відзначають, що хвороба проходить легше. Застосування цеолітів як ентеросорбент почали французи, випустивши препарат «Смекта», який можна застосовувати як немовлятам, так і вагітним і жінкам, що годують, Зараз препаратів на основі цеолітів багато, як для людей, так і для тварин. Ми ж пропонуємо до Вашої уваги  Антитоксин-Вет , ветеринарний препарат з цеоліту.

 

Протипоказання для  Антитоксин-Вет , як і для будь-яких ентеросорбентів – кровотечі та виразки шлунково-кишкового тракту, атонія кишечника, застосування антитоксинів, ефект яких розвивається після всмоктування (метіонін, наприклад). Зате свідчення! Крім очевидних інфекційних захворювань шлунково-кишкового тракту та інтоксикацій, це і ниркова недостатність, алергічні захворювання, атопічний дерматит, а також періоди вакцинації, прийому антигельмінтиків. В останньому випадку не одночасно, звичайно, а годинника через 5-6.

 

А як же клізма? На жаль, скасувати її поки що неможливо. Але можна використовувати набагато рідше!

 

Автор: Світлана Дорошенко, магістр медицини



Читайте також


Гель-бальзам Іпофіт

                       Любителям та любителькам «кінських» препаратів інтернет-ветаптека 33 корови пропонує ку...

Вакцина проти хвороби Марека AviPro MD (суха)

  В даний час не існує ефективного лікування хвороби Марека .   Тому розробка якісних вакцин для специфічної профілактики цього захворювання – значне досягнення у га...

  1. Статті
  2. Сорбент Антитоксин у ветеринарії