Шотландська висловуха кішка. Особливості породи та догляд

 

Шотландські висловухі кішки користуються популярністю в усьому світі. Багато в чому це пов'язано з чудовою екзотичною зовнішністю цих лагідних кішок.


Історія породи та опис

Існує легенда про те, що вперше висловуху кішку виявили на одній із ферм у Шотландії у третій чверті XX століття та зацікавилися такою аномалією. Насправді ж, висловухі коти згадувалися ще раніше, а історія в Шотландії нарешті підштовхнула визнання та розвиток породи. Котів схрестили з британцями, так вийшли перші представники нової породи.


У шотландських кішок міцна статура, великі лапи, невелика округла морда. Найяскравішою відмінністю цих кішок природно є загнуті вперед незвичайні вуха. У ранньому дитинстві вуха кошенят нічим не відрізняються від інших котів. Після трьох тижнів вони починають опускатися і набувають свого незвичайного становища. При цьому в одному посліді можуть бути кошенята, у яких вуха опустилися, так і прямоухі. Забарвлення у кішок може бути різним.


Шотландські висловухі кішки невибагливі, спокійні. Вони не відрізняються надмірною активністю.


Характер та догляд

Шотландські висловухі — дуже добрі та віддані тварини. Вони будуть раді перебувати в товаристві господаря, ходити по п'ятах, спостерігати за його діями, але лежати довго на руках ці кішки не стануть. Шотландці зовсім не виносять самотності, тому будуть раді спілкуватися з усіма членами сім'ї, дружелюбно поставляться до дітей. Господарям слід купити іграшки, щоб, коли вони залишають вихованців на самоті на кілька годин, тварина не нудьгувала. З іншими тваринами шотландці теж роблять добре, вони можуть звикнути і до кішок, і до собак. Але у спілкуванні з гризунами можуть виникнути складності.


Серед кішок цієї породи бувають як короткошерсті, так і довгошерсті. Хазяям кішок з довгою вовною слід кілька разів на тиждень вичісувати своїх вихованців, вихованців же з короткою вовною розчісувати потрібно рідше. Купати шотландців варто за потребою, ці кішки дуже охайні і стежитимуть за своїм зовнішнім виглядом дуже ретельно. Вони не дряпатимуть меблі, якщо заздалегідь купити кігтеточку і показати її вихованцю. Цих кішок легко привчити до лотка, вони швидко зрозуміють, чого хоче господар і куди ходити в туалет можна.


У вигулі ці кішки не потребують, тому господареві варто відразу вирішити, чи вихованець гулятиме на вулиці. Якщо так, то варто привчати шотландців до цього з дитинства, щоб не піддавати вже доросла тварина зайвому стресу.


Кішки цієї породи легко навчаються, вони добре розуміють, що можна, а що не можна. Якщо господар приділятиме достатньо часу вихованню вихованця, то жодних складнощів з кішкою не виникне. Слід враховувати, що шотландці не дуже помірні в їжі, тому їх господарям слід стежити за раціоном вихованця. Обов'язково варто проконсультуватися з ветеринаром, щоб визначити, як годувати улюбленця. Шотландці мають міцне здоров'я. Під час належного догляду ці кішки можуть прожити зі своїм господарем близько вісімнадцяти років.


Шотландці дуже прив'язані до будинку, тому переїзд буде пов'язаний для них із великим стресом. Вони настільки звикають до місця, що іноді болісно сприймають навіть ремонт чи перестановку меблів у будинку. Справа в тому, що ці кішки часто досить егоїстичні і сприймають будинок як свою власність, а зміни в ньому стають замахом на особистий простір шотландців.


Незважаючи на те, що шотландці не найактивніші представники котячих, вони дуже добрі мисливці. Кішки можуть сидіти в засідці годинами і терпляче вичікувати здобич.


Ці чудові тварини стануть справжніми друзями для люблячого господаря.

Читайте також


Як і де видалити кліщів у домашніх вихованців

Якщо вихованець проводить багато часу на свіжому повітрі, можливо, вже знаєте, що до сезону кліщів потрібно підготуватися. Укуси кліщів болючі, небезпечні і передають такі захворювання людям та...

Таблетки від глистів для кішки

Замовте таблетки для лікування хробаків у кішки. Продукти на продаж вибираємо за такими важливими критеріями:   Безпека Очевидно, найважливіше, що враховують при виборі – це ...

Захворювання сечостатевої системи у собак

  Як і у людей, у тварин, тим більше похилого віку, часто виникають проблеми зі здоров'ям. Не виключені захворювання органів сечовидільної системи. Дана система включає нирки, сеч...

Дегельмінтизація котів. Навіщо потрібно регулярно відвідувати ветеринара?

  Дегельмінтизація котів - актуальне питання для власників не тільки котів, а й інших домашніх вихованців. Щоб не заразитися глистами, господарям потрібно вміти помічати симптоми глистової...

  1. Статті
  2. Шотландська висловуха кішка. Особливості породи та догляд