Методика лікування глистних захворювань у собак

 

Симптоми та методи лікування залежать від типу черв'яка та місця його проживання в організмі.

Більшість заражаючих собак глистів живуть у кишечнику. Інші паразити - серцеві черв'яки живуть у серці, легких та кровоносних судинах. Вони викликають серйозні проблеми зі здоров'ям чи навіть смерть. Комарі переносять личинки черв'яків від одного собаки до іншого.

Чим раніше зникнуть глисти, тим швидше вихованець видужає і відчує себе краще.

Ліки кладуть у пащу, змушують собаку проковтнути. Засоби «широкого спектру» лікують від усіх паразитів, включаючи хробаків, які мешкають у кишечнику. Вони отруйні для шкідників та безпечні для тварин.

 

Оскільки у цуценят часто зустрічаються черв'яки, рекомендуємо глистувати юніорів у віці від 2 до 3 тижнів. Хробаки передаються від матері до або після народження через молоко.

 

Глистогонні препарати цуценятам дають кілька прийомів. Перша доза вбиває живуть у тілі тваринного глистів. Другий раз ліки призначають за кілька тижнів, коли на світ з'являються нові черв'яки з яєць. У поодиноких випадках цуценяті переливають кров, тому що анкілостоми випивають кров зі стінок кишечника, що викликає анемію.

Лікування від глистів дорослих собак проходить за тією самою схемою. Використовуються ті самі види препаратів, але дозування більше.

 

Як захистити тварину та сім'ю від паразитів

• Перевіряйте у ветеринара собаку на наявність різних глистів, принаймні раз на рік (2-4 рази для цуценят).
• Позбавте собаку від бліх, купіть нашийники або крапельки, які наносять на шкіру.
• Візьміть рецепт у ветеринара на ліки для профілактики серцевих хробаків, та застосовуйте раз на місяць. Ніколи не пропускайте дозу. Запитайте лікаря про ін'єкцію, яку колють кожні шість місяців.
• Щотижня очищайте двір, збирайте та викидайте собачий кал.
• Мийте руки після того, як погладили тварин і після збирання калу.
• Якщо турбуєтеся про глисти, не дозволяйте собакам лизати вас та дітей.
• Примушуйте вихованців спати на власному ліжку, а не на господарському.

 

Найкращий спосіб захистити вихованця – це утримувати будинок та двір у чистоті та боротися з бліхами та комарами, які переносять черв'яків, і деякі види глистів передаються людям.

Читайте також


Як і де видалити кліщів у домашніх вихованців

Якщо вихованець проводить багато часу на свіжому повітрі, можливо, вже знаєте, що до сезону кліщів потрібно підготуватися. Укуси кліщів болючі, небезпечні і передають такі захворювання людям та...

Таблетки від глистів для кішки

Замовте таблетки для лікування хробаків у кішки. Продукти на продаж вибираємо за такими важливими критеріями:   Безпека Очевидно, найважливіше, що враховують при виборі – це ...

  1. Статті
  2. Методика лікування глистних захворювань у собак