Технологічні аспекти виробництва Бравекто MSD Animal Health

 

Технологічні аспекти виробництва Бравекто MSD Animal Health


Таблетки Бравекто зарекомендували себе як кращий профілактичний і лікувальний препарат проти бліх і кліщів. Цей інсектицидний засіб виробляється міжнародною компанією MSD Animal Health і є на сьогоднішній день найефективнішим препаратом, який використовується у ветеринарії.
Це підтверджують не лише проведені клінічні випробування, а й відгуки професійних заводників собак.

Нижче ми розглянемо особливості технологічного процесу, який дозволяє компанії MSD зробити Бравекто найкращим інсектицидним препаратом.

Технологічний процес створення препарату Бравекто


Потужна діюча речовина


Флураланер – новий системний інсектицид та акарицид, синтезований компанією MSD у 2010 році. У своєму складі він має фтористі ізоксазолінові структури, що пригнічують дію нейронів різних членистоногих.
У порівнянні з аналогічними препаратами на ринку компанія досягла значної швидкості виведення флураланера з організму. Цей час становив 10—12 днів, що у 30% швидше, ніж в інших протиблошиних коштів.

 

Високий показник ефективності


Лабораторні дослідження, проведені Intervet GesmbH у 2014 та 2015 роках, показали, що Бравекто при переоральному введенні практично повністю знищує паразитів.
У дослідах на флураланер використовувалось 30 собак дрібних порід. Отримані результати показали, що засіб знищує 97% та 98% відсотків бліх та близько 95% кліщів відповідно.

Досі жоден інсектицидний препарат у світі не мав такого високого показника ефективності.

Важливою перевагою є і те, що флураланер відноситься до «небезпечних» активних речовин і визначається всього як 4 клас небезпеки за ГОСТ 12.1.007-76.

 

Найсучасніша лінія виробництва та синтезу


Для хімічного синтезу компонентів компанія використовує лінію японського виробництва ASAHI із багатоцільовими реакторами. Це одна з найсучасніших установок для екстракції, кристалізації та фільтрації синтезованих речовин.
Вона випускається з 2012 року та має систему контролю з п'яти незалежних етапів:

 

     • Контроль за якістю хімічних реагентів.
     • Контроль густини основного розчину.
     • Контролює склад сухої активної речовини.
     • Контролює пропорції суміші з додатковими речовинами.
     • Контроль за масою кінцевого продукту (таблеток).

 

  Слід зазначити, що японське обладнання відрізняється ідеальним дотриманням заданих параметрів створення речовин, а самі лінії є найдорожчими в галузі фармсинтезу. Вартість такого агрегату складає близько 250 000$. У них використовуються тільки оригінальні комплектуючі та видаткові каталізатори японських виробників. Це ще раз наголошує, що компанія MSD випускає продукцію світового рівня, яка дозволяє ефективно протистояти зовнішнім шкірним паразитам.

 

Точні системи молекулярної дистиляції


Розроблені у 2010 році німецькою компанією VTA GmbH & Co. KG тонкоплівкові випарники для дистиляції стали новим кроком у процесах фармацевтичного складання. Вони мають високу турбулентність утворюється плівки, що робить весь процес молекулярному контролю, що легко піддається. Це дозволяє підвищити чистоту фтористих сполук, які становлять основу флураланера.

Для виробництва Бравекто Animal Health використовує саме такі установки, що забезпечують хороше концентрування розчинів активної речовини, які розкладаються при нагріванні. Це позитивно впливає на стабільність сполуки і дозволяє точно розраховувати молекулярну вагу для доз.

 

Безпека Бравекто як результат технології GMP


Компанія Animal Health дотримується Good Manufacturing Practic для забезпечення належної якості виробництва ветеринарної продукції. Це дозволяє випускати перевірені та безпечні препарати, які виконують усі вимоги поточного законодавства.

Сертифікати якості GMP отримують лише 50% виробників фармацевтичних препаратів. Вони є підтвердженням всіх норм стерильності на виробництві та свідчать про те, наскільки компанія дбає про ваших домашніх улюбленців.

 

Надійне тестування ветеринарних засобів


Визначення ефективності активної речовини у таблетках Бравекто – флуранера або флурану – проводиться за допомогою серій спеціальних фтор-визначальних тестів.

Кожна серія тестів має кілька проб, у яких основна діюча речовина препарату знаходиться у різних концентраціях – від 50 до 2000 мг на одну таблетку. Такі тести гарантують вміст у препараті точної кількості флурану та повну відповідність рекомендованим дозам на одиницю маси тварини.
 
Для отримання повнішої картини впливу на організм і підвищення безпеки використання тестування поділяється на кілька незалежних процедур із внесенням різних додаткових речовин.

Проведення тестування в такому обсязі є однією з переваг процесу синтезу ліків. MSD Animal Health розуміє, наскільки важливим є здоров'я ваших вихованців і не допускає появи будь-яких побічних ефектів при його застосуванні.

 

Сертифікати міжнародного зразка


Процес контролю вмісту флуранера у таблетках проводиться у стерильних приміщеннях 3 категорії біозахисту та має сертифікати галузевого стандарту ОСТ 42-510-98, ОСТ 42-500-98 та стандарту ISO 9001.

Неухильне дотримання цих стандартів є гордістю компанії MSD Animal Health. Вони гарантують заводчикам, що будь-яка упаковка таблеток перевіряється перед відбуттям із фабрики та містить лише якісну продукцію.

В даний час Бравекто стало найпопулярнішим і найбільш високотехнологічним засобом боротьби з ектопаразитами собак. Аптека 33 корови рекомендує його всім заводчикам, як надійний препарат, який допомагає позбутися їх вихованцям від бліх і кліщів

Читайте також


Як і де видалити кліщів у домашніх вихованців

Якщо вихованець проводить багато часу на свіжому повітрі, можливо, вже знаєте, що до сезону кліщів потрібно підготуватися. Укуси кліщів болючі, небезпечні і передають такі захворювання людям та...

  1. Статті
  2. Технологічні аспекти виробництва Бравекто MSD Animal Health